Klassenronde 2021

Welkom bij de Klassenronde 2021. De eerste ronde van de SlimmerIQuiz die je zelf met je hele klas speelt. Iedereen doet mee en iedereen speelt voor zichzelf. Jij bent quizmaster en jury. Alle benodigde materialen vind je op deze pagina:

  1. brief voor de leerkracht
  2. de quiz zelf
  3. antwoordblad voor de leerlingen 
  4. goede antwoorden

Na de Klassenronde volgt de Scholenstrijd, de regionale ronde waarin teams van verschillende basisscholen het tegen elkaar opnemen voor een plek in de landelijke Finale. Dus schrijf je team(s) meteen in!

1. Brief voor de leerkracht

In deze brief lees je alles wat je weten moet om van deze Klassenronde een feestje te maken met je leerlingen.

2: De quiz zelf

Let op: onze presentatie met animaties en timer draait helaas echt alleen op Microsoft PowerPoint – Google Presentations werkt niet

quiz als film

Als je geen Microsoft PowerPoint hebt, kun je de quiz als film afspelen

  • de quiz duurt ongeveer 40 minuten. 
  • de uitleg hebben we niet helemaal strak getimed: sommige groepen hebben meer tijd nodig dan andere en soms is het ook handig als jij nog een extra toelichting geeft. In de powerpointversie zul je deze dia’s dus handmatig doorklikken (je herkent ze aan het ontbreken van de timer-balk). In de filmversie druk je hier juist op pauze.
  • even na vraag 10 is een kort stukje film te zien, zorg dus dat het geluid aanstaat.

3. Antwoordblad voor de leerlingen

4. Goede antwoorden

Hiermee kijk jij de antwoorden van je leerlingen na

Deze presentatie met goede antwoorden kun je na afloop samen met je leerlingen kijken. Er zitten geen animaties of timers in, dus deze is ook goed af te spelen op bijvoorbeeld Google Presentations