Over de SlimmerIQuiz

Voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool

  • Daarnaast is er ook ruimte voor kinderen uit andere groepen.
  • Sommige leerlingen uit groep 6 zetten ook met veel plezier hun tanden in de opgaven – vooral meedoen!
  • Voor kinderen voorbij groep 8 (bijvoorbeeld groep 9, intermezzo) kan de quiz ook nog een leuke uitdaging zijn. Ook voor hen geldt: puzzel vooral mee. Echter: meedingen voor de prijzen is exclusief voorbehouden aan basisschoolleerlingen.
  • Kinderen die thuisonderwijs volgen zijn ook welkom om mee te doen. Ook voor hen geldt: meedingen voor de prijzen is alleen voor basisschoolleerlingen – zodra met middelbareschoolstof is begonnen (en dan vooral de exacte vakken), ding je niet meer mee voor de prijzen.

Drie rondes

  • De eerste ronde heet de Klassenronde. Deze vindt altijd in september plaats, rond de internationale dag van de hoogbegaafdheid. De quiz wordt naar de basisscholen toegestuurd en door de leerkrachten van groep 7 en 8 zelf afgenomen en nagekeken. De leerlingen doen individueel mee.
  • De Scholenstrijd (tweede ronde) vindt begin november plaats. Iedere basisschool mag maximaal twee teams van drie deelnemers aanmelden voor deze ronde. Van oudsher spelen we deze ronde op ongeveer 20 gastscholen verspreid door het land. Dit zijn over het algemeen middelbare scholen met een begaafdheidsprofiel. Afgelopen jaar hebben we vanwege corona deze ronde en ook de Finale online gespeeld.
  • De winnaars van de Scholenstrijd nemen het twee weken later tegen elkaar op in de Finale, waar de teams strijden om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel “Winnaars SlimmerIQuiz 2021”! Hopelijk spelen we de Finale dit jaar gewoon weer in de aula van de Universiteit van Amsterdam.

Lees hier alle actuele informatie over de editie 2021.