Over de SlimmerIQuiz

De quiz bestaat uit drie ronden. De eerste ronde heet de Klassenronde. Deze vindt altijd in september plaats, rond de internationale dag van de hoogbegaafdheid. De quiz wordt naar de basisscholen toegestuurd en door de leerkrachten van groep 7 en 8 zelf afgenomen en nagekeken. De leerlingen doen individueel mee.

De Scholenstrijd (tweede ronde) vindt begin november plaats. Iedere basisschool mag maximaal twee teams van drie deelnemers aanmelden voor deze ronde. Van oudsher spelen we deze ronde op ongeveer 20 gastscholen verspreid door het land. Dit zijn over het algemeen middelbare scholen met een begaafdheidsprofiel. Afgelopen jaar hebben we vanwege corona deze ronde en ook de Finale online gespeeld.

De winnaars van de Scholenstrijd nemen het twee weken later tegen elkaar op in de¬†Finale, waar de teams strijden om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel “Winnaars SlimmerIQuiz 2021”!¬†Hopelijk spelen we de Finale dit jaar gewoon weer in de aula van de Universiteit van Amsterdam.