Over ons

De SlimmerIQuiz wordt georganiseerd door Vereniging Mensa Nederland. Mensa is er voor iedereen met een IQ in de hoogste 2 procent. Mensa biedt een thuis waar leden van allerlei pluimage elkaar ontmoeten. Daarnaast draagt Mensa bij aan meer bekendheid en meer begrip voor hoogbegaafdheid in de samenleving. Niet in de laatste plaats in het onderwijs.

Ter ere van het 50- jarig bestaan van Mensa in 2013 hebben Mensaleden Charlotte Hoyng en Berthil Oljans de SlimmerIQuiz bedacht en voor het eerst georganiseerd. Sindsdien is de SlimmerIQuiz uitgegroeid tot het evenement wat het is, waar inmiddels duizenden kinderen aan hebben meegedaan en waarvoor ieder jaar meer dan 60 vrijwilligers voor en achter de schermen aan de slag zijn. Van het schrijven van de quiz (nog steeds onder de bezielende leiding van medeinitiatiefneemster Charlotte Hoyng), de organisatie van de Klassenronde op de basisscholen (op afstand, want hier zijn de eigen leerkrachten quizmaster en jury), de contacten met de gastscholen voor de Scholenstrijd, de officials die tijdens de Scholenstrijd optreden als gastheer, quizmaster en jury (met hulp van stafleden van de gastscholen), tot de begeleiders op de finaledag en de eerbiedwaardige jury. 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze maillijst.


Ja, hou me op de hoogte van de SlimmerIQuiz en stuur me regelmatig een leuke puzzel!

Je krijgt een e-mail om je inschrijving te bevestigen. Zie je die niet binnen een paar minuten in je inbox, kijk dan in je spam.