Winterpuzzels

Voor een uitdagend en gezellig begin in het nieuwe jaar hebben we een set van drie winterpuzzels gemaakt in de stijl die je van de SlimmerIQuiz gewend bent: een combinatie van buiten de gebaande paden denken en creatief aan de slag. Overigens mag je ze natuurlijk ook al in de kerstvakantie met je leerlingen delen.

Het is een speciale lockdown-editie, met zowel powerpoint als werkbladen. In de powerpoint staan de drie puzzels achter elkaar. Niet getimed – je kunt zelf bepalen welke delen je hoe lang laat zien. Charlotte (de schrijfster van de quiz) heeft de toelichting en instructie ingesproken.

De eerste puzzel kan goed in een online samenwerkingsverband. De twee andere zijn heel geschikt om thuis zelf te doen (al dan niet met andere gezinsgenoten) en dan de resultaten aan elkaar te laten zien**). We wensen jullie daar veel plezier mee! 


*) Helaas vindt Google presentations gesproken tekst net zo lastig als filmpjes. Dus ook deze powerpoint is alleen volledig af te spelen in Powerpoint zelf. Wil je wél Google presentations gebruiken, dan kun je aan de hand van de werkbladen de instructie ook zelf vertellen.

**) Wij zijn natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar de vondsten en creaties van jullie leerlingen. Dus laat ze aan ons zien. Via mail (dan doen we er verder niets mee). Of deel ze via social media onder vermelding van #SlimmerIQuiz.