En de winnaars zijn…

Tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid (6 tot en met 14 maart jl) hebben honderden mensen uit Nederland én België meegedaan aan de speciale editie van de SlimmerIQuiz. De jury heeft hard gewerkt om alle inzendingen na te kijken en daarbij genoten van de creativiteit en vindingrijkheid. 

De mini-quiz bleek nog best lastig: niemand haalde de maximale score van 18 punten (16 + 2 bonuspunten). Uit de inzendingen met de meeste punten, selecteerde de jury de 8 prijswinnaars die inmiddels allemaal bericht hebben gekregen.

Pakket boeken voor kinderen

  • Linda uit Bloemendaal
  • Pim uit Zevenaar
  • Vasco uit Amsterdam

Pakket boeken voor volwassenen

  • Alyanne uit Hoogeveen
  • Seth uit Hoofddorp
  • Yerusha

De vormenpuzzel leverde vele creatieve inzendingen op. Van complete sets bestaande schaakstukken, tot nieuwe fantasiestukken. Na rijp beraad koos de jury twee winnaars.

Lennard en Floris uit Arnhem maakten een bijna complete set bestaande schaakstukken. De jury schreef daarover: Wat ons meteen opviel was de compleetheid, dat jullie verschillende schaakstukken hebben kunnen maken met de vormen. Het is dus niet één schaakstuk, maar (bijna) een heel schaakspel geworden. Heel knap! Ook is belangrijk dat de vormen als schaakstuk te herkennen zijn én dat ze als schaakstuk kunnen fungeren. Zo hebben jullie er goed aan gedacht om alle schaakstukken een stevige basis te geven, zodat ze niet om zullen vallen. Tot slot waren we ook nog erg onder de indruk van de mooie symmetrische vormen – dat is nog best lastig en hebben jullie heel goed gedaan!

Ook Sakura uit Mechelen (B) maakte een bestaand stuk. De jury schreef daarover: Het is een mooi vormgegeven, herkenbaar schaakstuk geworden; je ziet er duidelijk een paard in. Je schrijft dat je was begonnen met een pion, maar dat je er uiteindelijk een paard in zag en dat is het toen geworden. Een mooi voorbeeld van creatief én flexibel werken, wat we ook erg waarderen. De vorm is ook goed te gebruiken als schaakstuk: als je het rechtop zou zetten valt hij niet om. Tot slot vinden we deze vorm erg elegant. Knap gedaan!

Gefeliciteerd allemaal en tot de volgende keer!