SlimmerIQuiz Lite – de Mini-quiz

Deze mini-quiz geeft je een idee hoe de echte SlimmerIQuiz werkt. We hebben vragen uitgezocht die geschikt zijn voor volwassenen en kinderen. Doe je mee?

Deze mini-quiz kwam online voor de Week van de Hoogbegaafdheid, in maart 2021. Toen waren er prijzen te winnen: zes boekenpakketten te winnen, drie voor volwassenen, drie voor kinderen. Alle aangeboden boeken waren geschreven door Mensalen (leden van Mensa). Met zo’n grote club met inspirerende mensen kun je er donder op zeggen dat er ook wat goede schrijvers tussen zitten! Lees hier de hele lijst. Helaas is de prijsvraag inmiddels voorbij. Maar je kunt de mini-quiz nog steeds spelen.

Hoe ziet de mini-quiz er uit?

De quiz bestaat normaal gesproken uit een powerpointpresentatie die met een bepaalde snelheid wordt afgespeeld, terwijl de deelnemers op formulieren hun antwoorden opschrijven/tekenen. Om dat zo goed mogelijk na te bootsen, hebben we een filmpje gemaakt van de presentatie. We hopen dat je – heel sportief – die film zonder pauzeren afspeelt. 

Werk lekker door in het aangegeven tempo. Dat betekent mogelijk dat je niet alle antwoorden (goed) kan beantwoorden, net als de deelnemers aan de “normale” quiz,. Trek je daar niks van aan, dat overkomt ons allemaal wel eens. 

De quiz is geluidloos. Onze ervaring is dat mensen sneller kunnen lezen dan luisteren, dus we doen sssssst.

Dus, pak pen en papier en start de video!


Heb je de hele video gekeken en alles opgeschreven wat je weet? Klik dan hier voor de antwoorden.


Met dank aan onze nakijkers: Annebel, Annick, Esther, Famke, Frans, Frits, Harro, Ingrid, Inko, Krister, Mijke, Peter en Yvonne!