Over ons

De SlimmerIQuiz wordt georganiseerd door Vereniging Mensa Nederland. Mensa is er voor iedereen met een IQ in de hoogste 2 procent. Mensa biedt een thuis waar leden van allerlei pluimage elkaar ontmoeten. Daarnaast draagt Mensa bij aan meer bekendheid en meer begrip voor hoogbegaafdheid in de samenleving. Niet in de laatste plaats in het onderwijs.

Ter ere van het 50- jarig bestaan van Mensa in 2013 hebben Mensaleden Charlotte Hoyng en Berthil Oljans de SlimmerIQuiz bedacht en voor het eerst georganiseerd. Sindsdien is de SlimmerIQuiz uitgegroeid tot het evenement wat het is, waaraan inmiddels duizenden kinderen aan hebben meegedaan en waarvoor ieder jaar meer dan 60 vrijwilligers voor en achter de schermen aan de slag zijn. Van het schrijven van de quiz (nog steeds onder de bezielende leiding van medeinitiatiefneemster Charlotte Hoyng), de organisatie van de Klassenronde op de basisscholen (op afstand, want hier zijn de eigen leerkrachten quizmaster en jury), de contacten met de gastscholen voor de Scholenstrijd, de officials die tijdens de Scholenstrijd optreden als gastheer, quizmaster en jury (met hulp van stafleden van de gastscholen), tot de begeleiders op de finaledag en de eerbiedwaardige jury. 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via ons e-mail adres: info@slimmeriquiz.nl

Op facebook kunt u ons vinden: https://www.facebook.com/slimmeriquiz/ 


Janouk Kelderman, presentatrice van de finale

Ik ben Janouk, 29 jaar oud en afgestudeerd aan Fontys Musicaltheater. Jullie kennen mij misschien als presentatrice en actrice, nu onder andere van Het Klokhuis en voorheen als Keet! bij RTL Telekids. Ook speelde ik Grietje in de musical Hans en Grietje. 

Het is een eer dat ik dit jaar voor de vijfde keer de presentatie mag verzorgen van de Mensa SlimmerIQuiz. Het is mooi om te zien hoe fanatiek alle kinderen aan de slag gaan met de ingewikkelde vraagstukken. De reacties en gezichtsuitdrukkingen bij het bespreken van de antwoorden zijn goud waard.