Editie 2021

Hier vind je alles wat je wilt weten en / of nodig hebt om mee te doen aan de verschillende rondes van de SlimmerIQuiz 2021.

Hoe doe je mee?


Klassenronde (1e ronde)

Wanneer: begin van het schooljaar. De quiz is direct na de zomervakantie beschikbaar, je speelt wanneer jullie dat uitkomt. Let op: wanneer je de resultaten van deze ronde wilt gebruiken voor het samenstellen van je team(s) voor de Scholenstrijd / 2e ronde, zorg dan dat je uiterlijk vrijdag 15 oktober klaar bent.

Waar: op je eigen school, in je eigen klas. We zorgen bovendien dat het materiaal ook geschikt is voor een online les.

Hoe: jij bent als leerkracht quizmaster, nakijker en jury tegelijk. De leerlingen doen individueel mee – in deze ronde dus nog geen teams.

Inschrijven: voor deze ronde hoef je je niet apart aan te melden – iedereen die via de mail door ons op de hoogte wordt gehouden over de SlimmerIQuiz – en daarbij af en toe een puzzel krijgt – ontvangt aan het einde van de zomervakantie vanzelf de materialen voor deze ronde. Nog niet in ons mailbestand? Onderaan deze pagina kun je je aanmelden.

Scholenstrijd (2e ronde)

Wanneer: woensdag 3 november 2021.

Waar: uitgangspunt is dat we deze ronde zoveel mogelijk bij gastscholen in de regio spelen. Daarnaast is het mogelijk online mee te doen – net als vorig jaar.

Hoe: per basisschool kunnen maximaal 2 teams van 3 leerlingen meedoen. Per regio spelen de teams tegen elkaar. Wij zorgen voor quizmaster en jury. De winnende teams gaan door naar de Finale (zie verder). Die teams stel je zelf samen, op basis van je eigen criteria.

Inschrijven: de inschrijving voor de Scholenstrijd is geopend van woensdag 1 september tot en met vrijdag 15 oktober 2021. Via de mail krijg je bericht zodra de inschrijving geopend is.

Finale

Wanneer: woensdag 17 november 2021.

Waar: Universiteit van Amsterdam – precieze locatie wordt nog bekend gemaakt

Hoe: onder leiding van Janouk Kelderman nemen de winnaars van de Scholenstrijd het tegen elkaar op. Een deskundige jury beoordeelt alle antwoorden en andere materialen en wijst de winnaars aan.

Inschrijven: niet van toepassing – winnaars van de Scholenstrijd gaan door naar de Finale. Tussen de Scholenstrijd en de Finale dient de samenstelling van de teams ongewijzigd te blijven.