Sprekers en Jury 2017

Jan-Willem Hoogeweegen, dagvoorzitter

Ik zit in het team dat de Mensa SlimmerIQuiz organiseert. Ik houd me bezig met sponsoring (samen met Moniek Marcelis) en met PR (samen met Elke van den Hout). Ik mag dit jaar weer als 'gastheer' de verschillende onderdelen van de finaledag met elkaar verbinden, wat ik met veel plezier doe.  

Ik help als (interim) manager en adviseur om organisaties, merken en mensen te laten groeien. Door een duidelijke visie te helpen ontwikkelen, keuzes te maken en te zorgen dat de benodigde stappen ook daadwerkelijk worden gezet.

Ik geef ook presentaties over mijn vakgebieden, marketing en leiderschap.  

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, die ook van uitdagende vraagstukken houden ;-)

Janouk Kelderman, presentatrice

Ik ben Janouk, 26 jaar oud en afgestudeerd aan Fontys Musicaltheater. Jullie kennen mij misschien als presentatrice en actrice, onder andere als Keet! bij RTL Telekids en HiHa Holland. Dit najaar speel ik Grietje in de musical Hans en Grietje. 

Het is een eer dat ik dit jaar voor de tweede keer de presentatie mag verzorgen van de Mensa SlimmerIQuiz. Het is mooi om te zien hoe fanatiek alle kinderen aan de slag gaan met de ingewikkelde vraagstukken. De reacties en gezichtsuitdrukkingen bij het bespreken van de antwoorden zijn goud waard. 


Mini-gastcollege
door een academicus van de UvA: Dat is nog een verrassing … 


Jury 2017

Erik Akkerman, jury-voorzitter

Mijn naam is Erik Akkerman, en ik werk als MRI-fysicus bij de afdeling radiologie van het AMC in Amsterdam. 

Behalve van natuur- en wiskunde houd ik heel veel van muziek, en van quizzen! Ik ben heel benieuwd hoe de teams het dit jaar gaan doen. Veel succes!

  


Marije Ruben, jurylid

Mijn naam is Marije Ruben. Als leerkracht en specialist begaafdheid geef ik les op een reguliere school en aan een bovenschoolse plusklas. Ik ben vanaf het begin betrokken bij de jurering van de Mensa SlimmerIQuiz en ik vind het erg leuk om het dit jaar weer te doen! Iedereen die mee doet aan de SlimmerIQuiz, heel veel succes en vooral ook veel plezier! Hopelijk zie ik jullie team op 15 november tijdens de finale in Amsterdam.


Eline de Boer, jurylid

Ik ben Eline, 26 jaar oud en afgestudeerd als publiekshistoricus. Op dit moment werk ik als museumdocent en publieksmedewerker bij het Zuiderzeemuseum. Hier vertel ik onder meer over de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee, en onze grote, unieke verzameling houten schepen. In mijn vrije tijd restaureer ik zelfs mijn eigen schip!

De overige 3 juryleden worden door de UvA nader bepaald.

Sponsoren