Over SlimmerIQuiz

Waarom een quiz voor kinderen?

Naast gezelligheid binnen de vereniging wil Mensa ook bouwen aan meer begrip voor en bekendheid met hoge intelligentie in de samenleving. Onderwijs hoort daar zeker bij. Al sinds 2013 organiseert vereniging Mensa daarom de SlimmerIQuiz, een scholenquiz waar alle leerlingen van groepen 7 en 8 in Nederland aan mee mogen doen. De Mensa SlimmerIQuiz test niet hoeveel je weet of hoe goed je kunt googelen, maar of je slim en creatief bent en of je snel, logisch en ‘out of the box’ kunt denken. Natuurlijk ook of je goed kunt samenwerken. De vraagstukken zijn pittig, ook voor volwassenen!

Voorgaande edities

Om een impressie te krijgen van de quiz staan hieronder linkjes naar de vragen van de voorrondes, de Klassenrondes van 2013 t/m 2017

Een informatiefolder downloaden kan hier:

De winnaar van 2016

Woensdag 16 november namen 23 teams deel aan de finale van SlimmerIQuiz 2016. In de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam, ook wel bekend als de Aula van de UvA, begonnen de teams uiterst geconcentreerd de vragen te beantwoorden. De vragen en opdrachten waren erg pittig en tijdens de lunch werden ze dan ook uitvoerig besproken. Tijdens de lunch was de jury hard bezig de antwoorden te beoordelen en de uitslag rond te krijgen. Na een minicollege van Marijke Gnade was het dan zover, de winnaar werd bekend gemaakt: het team van basisschool 't Karregat uit Eindhoven!   

Ook het Jeugdjournaal besteedde aandacht aan de SlimmerIQuiz 2016. Bekijk het item hier.

Een selectie van de foto’s van vorig jaar vindt u op de facebookpagina van Ruud Waij: klik hier.

Impressie SlimmerIQuiz 2016

Sponsors